Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 44938 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
250 ml | Mléko polotučné |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 157,4mg |
Draslík | 463,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený lilek v sýrovém těstíčku s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené lilky nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme chvíli stát. |
2 | Z mléka, hladké mouky, nastrouhaného sýru, vajec a soli umícháme těstíčko. Plátky lilku namáčíme do těstíčka a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. |
3 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme loupaná, nasekaná rajčata a uvedeme do varu. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Osmažené lilky upravíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou. |