Rajčatový koláč se špenátem a Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový koláč se špenátem a Nivou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 44939 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
120 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žampiony čerstvé |
těsto | |
---|---|
300 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 202,7mg |
Draslík | 526,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oregano sušené, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový koláč se špenátem a Nivou postup přípravy receptu:
1 | Z polohrubé mouky, másla, vejce a špetky soli vypracujeme těsto. Rozválíme je na plát, vyložíme jím koláčovou formu a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapečeme. |
2 | Potom těsto poklademe omytými, nadrobno nakrájenými rajčaty, spařeným, nakrájeným špenátem, plátky šunky a očištěnými, nakrájenými žampiony. Zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou a znovu zapečeme. |