Jednoduchý recept

Gratinovaný květák s brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44940

Ingredience

250 g Brokolice
1 ks Květák
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Strouhanka
250 g Sýr Niva (Rokfór)
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
13% Sacharidy 48 g
39% Tuky 29 g
100% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Gratinovaný květák s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Zvlášť uvaříme očištěnou brokolici, vyjmeme a necháme okapat.

2

Ze 100g másla, hladké mouky a vývaru uvaříme bešamel, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

3

Květák a brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Přelijeme bešamelem a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.

4

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept