Jednoduchý recept

Lilek plněný rýží a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 44942
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Lilek
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
150 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
12% Sacharidy 43 g
23% Tuky 17 g
20% Sodík 407 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lilek plněný rýží a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené lilky zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme.

2

Dužinu z pečených lilků částečně vydlabeme a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a česnekem osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařenou nebo dušenou rýži a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Zlehka promícháme, krátce podusíme a přidáme olej. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.

3

Směsí naplníme lilky a pokrm zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept