Jednoduchý recept

Masové kuličky na jablečném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44946

Ingredience

4 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
250 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
125 g Vepřové maso mleté
300 ml Víno jablečné
1 stroužek Česnek
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
9% Sacharidy 33 g
18% Tuky 13 g
14% Sodík 281 mg
37% Bílkoviny 21 g

Masové kuličky na jablečném víně postup přípravy receptu:

1

Mleté maso osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 kuliček. Zprudka je opečeme v kastrole na rozehřátém oleji a vyjmeme na papírovou utěrku. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zmírníme příkon tepla a zvolna opékáme několik minut.

2

Do kastrolu vložíme opečené kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájený celer, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osladíme a podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna dusíme pod pokličkou 20-30 minut.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept