Jednoduchý recept

Turecké jehněčí

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44949

Ingredience

4 krajíc Chléb Pita
500 g Jehněčí maso mleté
150 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 špetka Kurkuma
1 ks Máta
1 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Protlak rajčatový
1 špetka Skořice mletá
60 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
5% Sacharidy 18 g
42% Tuky 32 g
15% Sodík 301 mg
44% Bílkoviny 25 g

Turecké jehněčí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.

3

Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept