Kuřecí plátek v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátek v jogurtu
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Jogurt nízkotučný |
200 g | Kuřecí prsa |
10 g | Olej olivový |
3 g | Podravka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 189,7mg |
Draslík | 535,9mg |
Vláknina | 105,0mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátek v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Do nízkotučného jogutu zašleháme vejce, ochutíme Podravkou, přidáme prolisovaný česnek a plátky kuřecího masa do této směsi namočíme. Necháme uležet. |
2 | V pánvi rozpálíme trochu oleje, a marinované plátky masa na něm pomalu osmažíme z obou stran. Podáváme teplé. |
Hodnotím velmi kladně jako rychlovku. Podravku používám Naturu, což je jen směs soli, sušené zeleniny a koření. Kdo nemá rád česnek, může ho vynechat. Nakládací směsi bylo hodně, ale měla jsem řidší jogurt, tak možná proto.