Jednoduchý recept

Provensálské vepřové

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Provensálské vepřové 5 1
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 44951

Ingredience

4 ks Bageta
0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
2 polévková lžíce Olej olivový
40 ml Olej rostlinný
1 hrst Olivy černé
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Provensálské koření
4 ks Rajčata
100 g Sýr krémový
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso mleté
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,291 kcal
Kilojoule 5 402kJ
41% Sacharidy 148 g
72% Tuky 54 g
99% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Provensálské vepřové postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

2

Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.

3

Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Provensálské vepřové
Krásně to zavonělo. Dobré a jednoduché jídlo. Díky za tip smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept