Salát z ředkviček se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ředkviček se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44956 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 435,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z ředkviček se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, kopr nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. |
2 | Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vložíme ředkvičky a vejce, přelijeme zálivkou a posypeme koprem. |