Smetanový flip - nápoj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový flip - nápoj
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44960 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
1 dl | Brandy |
2 cl | Citronová šťáva |
20 g | Čokoláda hořká |
40 g | Cukr krupice |
6 kostka | Kostkový led |
5 dl | Likér krémový - Baileys |
2 cl | Pomerančová šťáva |
6 cl | Smetana 6% (do kávy) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 255,1mg |
Draslík | 166,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 287,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kostkový led, Likér krémový - Baileys, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový flip - nápoj postup přípravy receptu:
1 | Připravíme dvě dobře vychlazené, vysoké sklenky. |
2 | Do šejkru dáme kostky ledu, vejce rozklepneme, bílky dáme stranou a žloutky vložíme do šejkru, přisypeme cukr, vlijeme smetanu, pomerančovou a citrónovou šťávu, přilijeme Baileys, brandy, šejkr dobře uzavřeme a krátce, ale silně protřeseme. |
3 | Otevřeme opatrně šejkr a přecedíme do připravených sklenek. Čokoládu nastrouháme na jemném struhadle, posypeme jí každý nápoj a podáváme. |
Poznámka
Žloutky v šejkru by měly byt protřené do pěnivé konzistence. Tehdy jsou nápoje se žloutky dobře připravené.