Řecká jehněčí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká jehněčí pečeně
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 44967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2000 g | Jehněčí kýta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká jehněčí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Do masa nařízneme zářezy a do každého vsuneme plátek česneku. Kýtu osolíme, opepříme a spolu s nasekaným rozmarýnem vložíme do pekáče. Pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou. |
2 | Kýtu pečeme nejprve v silně vyhřáté troubě 30 minut, potom pekáč přikryjeme a maso dopékáme při 140 stupních Celsia asi 3 1/2 hodiny. |
3 | Upečené maso vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu případně dochutíme a přecedíme do omáčníku. |
4 | Kýtu vykostíme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Ihned podáváme. |