Salát ředkvičkový s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ředkvičkový s jablkem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44971 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Jablka |
500 g | Ředkvička |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 537,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát ředkvičkový s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na plátky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Zálivku připravíme smícháním smetany s cukrem a solí. |
2 | K jablkům přidáme ředkvičky a vmícháme zálivku. Před podáváním necháme salát vychladit. |