Salát z ředkviček s jablky a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ředkviček s jablky a pažitkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44974 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Pažitka |
350 g | Ředkvička |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 843kJ
6% Sacharidy 20 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 100 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 501,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 62,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Pažitka, Ředkvička, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z ředkviček s jablky a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nastrouháme nahrubo. |
2 | K jablkům přimícháme ředkvičky, smetanu a posypeme pažitkou. |
3 | Před podáváním necháme salát vychladit. |