Recept

Salát z vařené červené řepy s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 44981
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Celer bulvový
500 g Červená řepa
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Křen
100 g Ořechy vlašské
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 454kJ
5% Sacharidy 18 g
39% Tuky 29 g
9% Sodík 187 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z vařené červené řepy s křenem postup přípravy receptu:

1

Omytou řepu neloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na osminky a nakrájíme na plátky. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a vmícháme do smetany, kterou jsme ušlehali dopevna. Ořechy nasekáme nadrobno.

2

K celeru v míse přidáme řepu, ořechy, osolíme a vmícháme smetanový křen. Salát před podáváním necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept