Recept

Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 44986
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

600 g Celer bulvový
600 g Červená řepa
100 ml Mléko odstředěné
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej olivový
300 g Slaneček

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 10 g
26% Sodík 529 mg
23% Bílkoviny 13 g

Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem postup přípravy receptu:

1

V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.

2

V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept