Recept

Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 44988
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Salát hlávkový
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 607kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
6% Sodík 124 mg
10% Bílkoviny 6 g

Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou.

2

Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept