Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44988 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s vejci a kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním smetany s vejci, cukrem, solí a citronovou šťávou. |
2 | Salát vložíme do mísy, vmícháme zálivku a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.