Rýžové jarní závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové jarní závitky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45001 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Karotka |
1 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
240 g | Krabí maso konzervované |
8 ks | Rýžový papír |
100 ml | Voda pitná |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 840,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Karotka, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krabí maso konzervované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové jarní závitky postup přípravy receptu:
1 | Krabí maso omyjeme a necháme okapat. Dáme poté do mísy a vidličkou rozmačkáme. Následně nakrouháme zelí a přidáme ho do mísy. Na drobno nakrájíme cibuli a karotku a taktéž ji přidáme. Poté přidáme strouhaný kokos a zamícháme. Do mísy ještě prolisujeme česnek, přidáme citronovou šťávu a 100 ml vody a opět zamícháme. |
2 | V hrnci přivedeme vodu k varu. Poté do ní dáme rýžové papíry na 20 vteřin, aby změkly. Poté je rozložíme na kuchyňskou desku a doprostřed dáme směs z mísy. Okraje přehneme přes sebe a popřípadě můžeme párátkem spojit. Okraje zahneme tak, aby nám směs ze závitku nevypadla. Po zabalení můžeme ihned podávat. |