Vepřové maso s vinným kamenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s vinným kamenem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45010 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano sušené |
500 g | Vepřová kýta |
2 polévková lžíce | Vinný kámen |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 980,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Oregano sušené, Vepřová kýta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vinný kámen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s vinným kamenem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme kýtu na 3 až 4 plátky. Smícháme olej se lžičkou bazalky a oregana a směsí potřeme maso z obou stran. Maso poté dáme do chladničky a necháme 30 minut odležet. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Poté je slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou cibulku, oregano, bazalku a vinný kámen. |
3 | Rozehřejeme si gril a z obou stran ogrilujeme maso. Pokud nám zbyl olej, potíráme maso během grilování. Pečeme cca 15 minut. |