Grilované sendviče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované sendviče
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45014 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
800 g | Bageta |
100 g | Koření grilovací |
40 ml | Olej olivový |
1 kg | Vepřová plec |
Na salát | |
---|---|
1 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
175 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet vinný |
6 g | Sůl |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 563,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Vepřová plec, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované sendviče postup přípravy receptu:
1 | Smícháme dva šáčky grilovacího koření s olejem, maso naporcujeme na 8 dílů, bohatě potřeme marinovací směsí. Vložíme do keramické mísy a necháme v chladnu marinovat několik hodin. |
2 | Naložené maso rozložíme na gril a pozvolna opékáme za stálého otáčení 45 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Zatímco se maso griluje, připravíme salát. Do mísy nakrouháme zelí, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Promícháme s cukrem, octem a solí, necháme 30 minut uležet. |
3 | Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme v chlebové bagetě s porcí salátu. |
Poznámka
Maso se musí na večerní grilování marinovat nejlépe už od rána.