Sirup na navlhčení dortového korpusu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup na navlhčení dortového korpusu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45017 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
2 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Tresť rumová |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 121,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tresť rumová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup na navlhčení dortového korpusu postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vsypeme cukr, přilijeme vodu, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a za stálého míchání vše svaříme. Necháme vychladnout a do studené směsi přidáme rumovou esenci. |
2 | Připraveným sirupem důkladně polijeme a zvlhčíme dortový korpus. |
Poznámka
Na přípravu sirupu můžeme použit libovolný druh tresti nebo esence.