Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 ks | Galgan |
450 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 ks | Šalotka |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová tráva, Cukr třtinový, Losos - filety, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Galgan, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou postup přípravy receptu:
1 | Maso před zpracováním necháme 30-40 minut ztuhnout v mrazáku, poté z něj odstraníme kůži a nakrájíme na cca 2-3cm velké kostičky. Všechny případné kůstky vyjmeme. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme nadrobno pokrájenu šalotku, nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu, chilli vločky, rybí omáčku a cukr. Znovu přivedeme k varu, důkladně promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut. |
3 | Vložíme maso, zahřejeme k bodu varu a odstavíme. Necháme cca 10-15 minut odstát, poté rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme 2-3cm velký kousek galgánu.