Recept

Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45018

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 ks Galgan
450 g Losos - filety
1 polévková lžíce Omáčka rybí
500 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
16% Sacharidy 57 g
10% Tuky 8 g
41% Sodík 813 mg
55% Bílkoviny 31 g

Severský dušený losos se šalotkou a citronovou trávou postup přípravy receptu:

1

Maso před zpracováním necháme 30-40 minut ztuhnout v mrazáku, poté z něj odstraníme kůži a nakrájíme na cca 2-3cm velké kostičky. Všechny případné kůstky vyjmeme.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme nadrobno pokrájenu šalotku, nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu, chilli vločky, rybí omáčku a cukr. Znovu přivedeme k varu, důkladně promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.

3

Vložíme maso, zahřejeme k bodu varu a odstavíme. Necháme cca 10-15 minut odstát, poté rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme 2-3cm velký kousek galgánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept