Neplněný medovník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neplněný medovník
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45019 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
300 g | Med včelí |
400 g | Mouka polohrubá |
40 g | Strouhanka |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 298,0mg |
Draslík | 286,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neplněný medovník postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky. Bílky vložíme do misky, přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, poté zlehka přidáme žloutky, ještě zašleháme dohromady, za stálého míchání přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme vanilkový cukr a nakonec přimícháme rozpuštěný, ale vychladlý med. Vše důkladně, ale zlehka smícháme. |
2 | Plech vymažeme máslem a posypeme strouhankou, připravenou směs vylijeme na plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut. |
3 | Upečený medovník vytáhneme z trouby, necháme vychladnout,nakrájíme na úhledné zákuskové porce, pěkně naaranžujeme na talíř a nabízíme. |
Poznámka
Servírujeme studené.