Jednoduchý recept

Mořské plody na víně s citronovou trávou a kokosovou smetanou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45021
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
2 kávová lžička Kari pasta
200 ml Kokosová smetana
6 ks Limetka kafrová
1,8 kg Mušle slávky
1 polévková lžíce Pažitka česneková
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Škeble čerstvé
1 špetka Sůl
120 ml Víno bílé
1 ks Koriandr celý

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,000 kcal
Kilojoule 4 182kJ
19% Sacharidy 69 g
60% Tuky 45 g
72% Sodík 1 g
135% Bílkoviny 76 g

Mořské plody na víně s citronovou trávou a kokosovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Z mušlí odstraníme vousy, omyjeme pod studenou vodou a kartáčkem očistíme. Stejným způsobem zpracujeme škeble. Odstraníme všechny poškozené nebo otevřené.

2

Do hrnce vlijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou citronovou trávu a natrhané limetové lístky. Vmícháme kari pastu a zvolna vaříme do odpaření téměř všechny tekutiny. Poté vložíme mušle a škeble, zakryjeme a na silném ohni zprudka dusíme 5-6 minut. Všechny uzavřené lastury odstraníme.

3

Ostatní vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na servírovací mísu. Zakryté poklicí uchováme teplé.

4

Vývar scedíme do menšího hrnce přes síto vystlané plátýnkem a krátce povaříme. Tekutinu necháme zredukovat na cca 250 ml. Vmícháme kokosovou smetanu, nakrájený koriandr, osolíme a opepříme, dle chuti a krátce prohřejeme. Hotovou omáčkou přelijeme mořské plody, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept