Mořské plody na víně s citronovou trávou a kokosovou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody na víně s citronovou trávou a kokosovou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
2 kávová lžička | Kari pasta |
200 ml | Kokosová smetana |
6 ks | Limetka kafrová |
1,8 kg | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Pažitka česneková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Škeble čerstvé |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
1 ks | Koriandr celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 164,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová tráva, Mušle slávky, Škeble čerstvé, Sůl, Víno bílé, Koriandr celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Kokosová smetana , Limetka kafrová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pažitka česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody na víně s citronovou trávou a kokosovou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z mušlí odstraníme vousy, omyjeme pod studenou vodou a kartáčkem očistíme. Stejným způsobem zpracujeme škeble. Odstraníme všechny poškozené nebo otevřené. |
2 | Do hrnce vlijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou citronovou trávu a natrhané limetové lístky. Vmícháme kari pastu a zvolna vaříme do odpaření téměř všechny tekutiny. Poté vložíme mušle a škeble, zakryjeme a na silném ohni zprudka dusíme 5-6 minut. Všechny uzavřené lastury odstraníme. |
3 | Ostatní vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na servírovací mísu. Zakryté poklicí uchováme teplé. |
4 | Vývar scedíme do menšího hrnce přes síto vystlané plátýnkem a krátce povaříme. Tekutinu necháme zredukovat na cca 250 ml. Vmícháme kokosovou smetanu, nakrájený koriandr, osolíme a opepříme, dle chuti a krátce prohřejeme. Hotovou omáčkou přelijeme mořské plody, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme. |