Hlávkový salát s ředkvičkami a kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s ředkvičkami a kysanou smetanou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45024 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Ředkvička |
2 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 43,3mg |
Draslík | 350,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s ředkvičkami a kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, omyté ředkvičky nahrubo nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí a cukrem. |
2 | V míse promícháme salát s ředkvičkami, přelijeme zálivkou a promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Podáváme studené.