Salát z pampeliškových listů s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pampeliškových listů s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45028 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Pampeliškové listy |
2 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 257,2mg |
Draslík | 413,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pampeliškové listy, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pampeliškových listů s vejci postup přípravy receptu:
1 | Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem. |
2 | V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.