Jednoduchý recept

Znojemský hovězí guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4503
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Hovězí kližka
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
2% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
143% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 28 g

Znojemský hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

2

Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

3

Na samý konec vaření přidáme do guláše 4 znojemské okurky rozkrájené na drobno nebo nastrouhané a krátce podusíme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb. Pokud nemáme kližku, můžeme použít plec. Abychom získali chutný a šťavnatý guláš, musíme maso podlévat častěji v malých dávkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept