Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45031 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Pampeliškové listy |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 629,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pampeliškové listy, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem. |
2 | Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.