Recept

Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45031
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
200 g Pampeliškové listy
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Ředkvička
0,5 kávová lžička Sardelová pasta
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 227 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem.

2

Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept