Recept

Telecí nožičky „osso buco“

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45034
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata soudková
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí nožičky
125 ml Víno bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
6% Sacharidy 23 g
133% Tuky 99 g
31% Sodík 621 mg
95% Bílkoviny 53 g

Telecí nožičky „osso buco“ postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme, cibuli, mrkev, řapíkatý celer, bazalku a petrželku nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.

2

Telecí nožičky po stranách nařízneme, aby se maso nevyboulilo. Smícháme mouku se solí, nožičky v ní obalíme, zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi s rozpáleným olejem. Po 2 - 3 minutách nožičky vyjmeme a uchováme v teple.

3

Do pánve teď dáme česnek, cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujeme 5 - 8 minut, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Pak do pánve vrátíme opečené nožičky, přidáme nakrájená rajčata a rajský protlak, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Okořeníme nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.

4

Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 - 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept