Recept

Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45036
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Chilli paprička zelená
450 g Kapr obecný
400 ml Kokosové mléko
225 g Krevety tygří
2 ks Limetka kafrová
1 kávová lžička Limetková šťáva
225 g Olihně
1 polévková lžíce Omáčka rybí
200 g Rýže jasmínová
600 ml Voda pitná
Kari pasta
3 polévková lžíce Bazalka
6 ks Cibulka jarní
4 ks Koriandr celý
4 ks Limetka kafrová
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 991kJ
18% Sacharidy 65 g
41% Tuky 30 g
19% Sodík 388 mg
92% Bílkoviny 52 g

Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kari pastu. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo, lodyhy koriandru a 3 lžíce nati pokrájíme, listy limety natrháme, zázvorový kořen nastrouháme, bazalku nasekáme a vše vložíme do mixéru. Zpracujeme na hrubší pastu a poté vmícháme olej.

2

Olihně očistíme, opláchneme a necháme osušit na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky a chapadélka ponecháme, nebo překrojíme napůl.

3

Woku rozpálíme a nasucho na něm osmahneme cca 4 minuty krevety. Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vlažné oloupeme, několik si jich i s krunýřem ponecháme na dozdobení. U každé nařízneme hřbet a vytáhneme střívko.

4

Do woku vlijeme kokosové mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Vmícháme dvě lžíce připravené kari pasty, limetkové listy, rybí omáčku, důkladně promícháme a na mírném ohni zvolna cca 10 minut povaříme. Přidáme olihně, krevety a na kousky nakrájené rybí maso bez kostí a kůže. Cca 2 minuty povaříme do změknutí. Poté vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, lístky bazalky, zakápneme limetkovou šťávou, dozdobíme nevyloupanými krevetami a ihned podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Poznámka

Použijeme cca 2-3cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept