Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička zelená |
450 g | Kapr obecný |
400 ml | Kokosové mléko |
225 g | Krevety tygří |
2 ks | Limetka kafrová |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
225 g | Olihně |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
200 g | Rýže jasmínová |
600 ml | Voda pitná |
Kari pasta | |
---|---|
3 polévková lžíce | Bazalka |
6 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Koriandr celý |
4 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 238,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kapr obecný, Kokosové mléko, Limetková šťáva, Olihně, Omáčka rybí, Voda pitná, Bazalka, Cibulka jarní, Koriandr celý, Olej rostlinný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Krevety tygří, Limetka kafrová, Rýže jasmínová, Limetka kafrová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kari pastu. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo, lodyhy koriandru a 3 lžíce nati pokrájíme, listy limety natrháme, zázvorový kořen nastrouháme, bazalku nasekáme a vše vložíme do mixéru. Zpracujeme na hrubší pastu a poté vmícháme olej. |
2 | Olihně očistíme, opláchneme a necháme osušit na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky a chapadélka ponecháme, nebo překrojíme napůl. |
3 | Woku rozpálíme a nasucho na něm osmahneme cca 4 minuty krevety. Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vlažné oloupeme, několik si jich i s krunýřem ponecháme na dozdobení. U každé nařízneme hřbet a vytáhneme střívko. |
4 | Do woku vlijeme kokosové mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Vmícháme dvě lžíce připravené kari pasty, limetkové listy, rybí omáčku, důkladně promícháme a na mírném ohni zvolna cca 10 minut povaříme. Přidáme olihně, krevety a na kousky nakrájené rybí maso bez kostí a kůže. Cca 2 minuty povaříme do změknutí. Poté vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, lístky bazalky, zakápneme limetkovou šťávou, dozdobíme nevyloupanými krevetami a ihned podáváme s vařenou jasmínovou rýží. |
Poznámka
Použijeme cca 2-3cm velký kousek zázvoru.