Recept

Satajské krevety s arašídovou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45037
Kategorie: Maso

Ingredience

450 g Krevety tygří
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
Arašídová omáčka
75 g Arašídová pomazánka
1 polévková lžíce Česnek
4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citronová tráva
0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Kari pasta
250 ml Kokosové mléko
3 ks Limetka kafrová
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Skořice celá
3 polévková lžíce Tamarindová pasta
Na dozdobení
4 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
0,5 hrst Koriandr čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 262kJ
15% Sacharidy 53 g
36% Tuky 27 g
24% Sodík 486 mg
51% Bílkoviny 29 g

Satajské krevety s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z krevet odstraníme hlavičky, krunýře oloupeme až k ocásku, ten ponecháme. Každou na hřbetě nařízneme a vytáhneme střívko. Očištěné propláchmeme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce.

2

Připravíme arašídovou omáčku. Olej rozpálíme ve woku a na středním ohni cca 3-4 minuty osmahneme nadrobno nakrájený česnek a cibuli. Směs nám musí zesklovatět, ne však zhnědnout. Přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, natrhané listy limety, najemno pokrájenou lodyhu citronové trávy a kari pastu. Důkladně promícháme a povaříme cca 2-3 minuty. Poté přilijeme kokosové mléko, vmícháme skořici, arašídovou pomazánku, citronovou šťávu, tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody, rybí omáčku a cukr. Za stálého míchání vaříme, dokud se všechny ingredience nepromísí. Potom na mírném ohni vaříme dalších 15-20 minut do zhoustnutí. Mezitím občas promícháme děrovanou naběračkou. Na závěr vyjmeme skořici.

3

Připravené krevety napíchneme na špízové jehly, potřeme trochou oleje a po každé straně cca 2 minuty opečeme na předehřátém grilu dorůžova. Hotové rozložíme na předehřátou servírovací mísu, dozdobíme nakrájenými stonky jarní cibulky, dle chuti tenkými plátky chilli papriček, případně i koriandrem a ihned podáváme s arašídovou omáčkou.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit i kuřecí nebo vepřové maso po satajsku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept