Jednoduchý recept

Krevetová tamarindová směs

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45038
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Česnek
6 ks Chilli paprička sušená
2 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr třtinový
450 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Šalotka
6 polévková lžíce Tamarindová pasta
2 polévková lžíce Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
17% Sacharidy 61 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 288 mg
58% Bílkoviny 32 g

Krevetová tamarindová směs postup přípravy receptu:

1

Wok nebo větší pánev nasucho rozehřejeme a za stálého míchání osmahneme sušené chilli papričky. Během smažení dřevěnou vařečkou několikrát přitlačíme na dno. Hotové odložíme stranou a necháme vychladnout.

2

Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a dozlatova cca 2-3 minuty orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr, vývar, osmahnuté chilli papričky, krevety a tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu. Česnek nadrobno nasekáme, šalotku nakrájím na plátky, obojí osmahneme a přidáme ke krevetám. Vše ještě 3-4 minuty restujeme.

3

Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Poznámka

Místo vývaru můžeme použít vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept