Recept

Hovězí s pórkem a cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45039
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
400 g Cuketa
1 kg Hovězí maso zadní
4 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
150 g Pastinák
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Pomeranče
1 ks Pórek
3 ks Šalotka
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
12% Sacharidy 45 g
132% Tuky 99 g
27% Sodík 542 mg
91% Bílkoviny 51 g
Hovězí s pórkem a cuketou

Hovězí s pórkem a cuketou postup přípravy receptu:

1

Zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Malé mladé cukety omyjeme, rozkrájíme na kolečka silná přibližně 5 mm. Pastinák s mrkví oloupeme, krájíme na tenké plátky. Pomeranč (nejlépe chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a z poloviny pokrájíme kůru na tenké proužky (bez pulpy). Očistíme a omyjeme pórek, šalotku, česnek, vše nakrájíme na tenká kolečka. Petrželku kudrnku omyjeme a otrhané malé lístky odložíme na ozdobu.

2

Maso obalíme v hladké mouce, zprudka ho orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném oleji (4 lžíce). Restujeme přibližně 3 minuty, pak ho vyjmeme, vložíme do zapékací mísy.

3

Ke zbylému oleji přidáme lžíci másla a 2 lžíce oleje. Zpěníme na něm cibuli s česnekem, přidáme pórek a za stálého míchání zeleninu osmažíme do růžova. Pak ji vyjmeme a dáme k masu. To ochutíme solí, pepřem, přidáme bobkový list. Přilijeme hovězí vývar, červené víno, promícháme, zakryjeme poklicí a dáme do trouby, předehřáté na 250°C. Pečeme přibližně 15 minut, potom teplotu stáhneme na 200-210°C a dopékáme ještě hodinu.

4

Pokrájenou kořenovou zeleninu s cuketou a pomerančovou kůrou přidáme po hodině pečení, společně pečeme minimálně dalších 30 minut, až do doby, až bude maso měkké. Občas směs zlehka promícháme.

5

Hotový pokrm dochutíme solí, na talířích ho ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Poznámka

K hovězímu masu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept