Jednoduchý recept

Hovězí guláš s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4504

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí kližka
250 g Hrášek
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 133 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí guláš s hráškem postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

2

Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

3

Do hotového guláše přidáme 250 g sterilovaného hrášku anebo podušeného čerstvého či zmrazeného hrášku.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb. Pokud nemáme kližku, můžeme použít plec. Abychom získali chutný a šťavnatý guláš, musíme maso podlévat častěji v malých dávkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept