Jednoduchý recept

Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45040
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
4 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
4 ks Limetka kafrová
675 g Losos obecný
1 kávová lžička Pepř červený celý
4 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý
Dresink
2 kávová lžička Koriandr čerstvý
0,5 ks Limetka
150 ml Majonéza

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
12% Sacharidy 44 g
48% Tuky 36 g
54% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety.

2

V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme.

3

Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru.

4

Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem.

Poznámka

Čas přípravy je zveden bez doby marinování masa. Použijeme ocasní část lososa

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept