Kuřecí játra s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s lečem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bazalka |
40 g | Cibule |
15 g | Cibule - nať |
180 g | Játra kuřecí |
240 g | Lečo sterilované |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Podravka |
3 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 310,5mg |
Draslík | 548,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cibule - nať, Játra kuřecí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Olej olivový, Pepř černý mletý, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s lečem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme játra, orestujeme je, přilijeme trochu vody, podusíme přibližně tři minuty, dokud se voda nevydusí. Přilijeme nakládané lečo ze sklenice, ochutíme Podravkou, bazalkou, promícháme a dodusíme. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Já si dělám v této roční době svůj recept na zeleninovou směs a tu průběžně používám kde se hodí: cibule, houby, cuketa, paprika barevná, kečup, sůl a pepř, vegeta, česnek. Vše na jemno nasekat, podusit a sterilizovat. Hodí se vážně do všeho-kuřecí, vepřové, játra, dávám i do špaget, pokud grilujete tak můžete jako přílohu/ je to tepelně zpracováno/
Já si dělám v této roční době svůj recept na zeleninovou směs a tu průběžně používám kde se hodí: cibule, houby, cuketa, paprika barevná, kečup, sůl a pepř, vegeta, česnek. Vše na jemno nasekat, podusit a sterilizovat. Hodí se vážně do všeho-kuřecí, vepřové, játra, dávám i do špaget, pokud grilujete tak můžete jako přílohu/ je to tepelně zpracováno/
Já si dělám v této roční době svůj recept na zeleninovou směs a tu průběžně používám kde se hodí: cibule, houby, cuketa, paprika barevná, kečup, sůl a pepř, vegeta, česnek. Vše na jemno nasekat, podusit a sterilizovat. Hodí se vážně do všeho-kuřecí, vepřové, játra, dávám i do špaget, pokud grilujete tak můžete jako přílohu/ je to tepelně zpracováno/