Hovězí svíčková po alsasku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková po alsasku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 45044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí svíčková |
200 g | Kapusta hlávková |
40 g | Křen |
100 g | Majonéza |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuřín |
400 ml | Víno červené |
750 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí svíčková, Kapusta hlávková, Křen, Majonéza, Sůl, Tuřín, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková po alsasku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne. |
2 | Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. |
3 | Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut. |
4 | Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou. |