Jednoduchý recept

Roštěnky ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45048
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 161kJ
1% Sacharidy 3 g
55% Tuky 41 g
16% Sodík 312 mg
57% Bílkoviny 32 g

Roštěnky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme lžící hladké mouky.

2

Připravené roštěnky po jedné straně osmahneme v kastrole na másle, druhou stranu potřeme prolisovaným česnekem. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

3

Nakonec přilijeme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbylou moukou a ještě chvíli podusíme.

4

Můžeme podávat s knedlíky nebo s noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept