Kuřecí paličky s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí paličky s koprem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45049 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4,5 dl | Bujón slepičí |
0,5 dl | Citronová šťáva |
350 g | Karotka |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
800 g | Kuřecí stehna |
1,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 178,2mg |
Draslík | 760,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Citronová šťáva, Karotka, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí paličky s koprem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehýnka (tzv. paličky) omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Omytý kopr drobně pokrájíme. |
2 | V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí stehýnka osmažíme z každé strany do zlatova. Maso vyjmeme, na omastek dáme pokrájený kopr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a vložíme zpět kuřecí maso, které omočíme ve šťávě s koprem z každé strany. Přidáme opláchnutou mraženou baby karotku, přilijeme slepičí bujón, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 30 minut. |
3 | V 0,5 dl vody rozmícháme 1,5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny). |
4 | Měkké maso s karotkou vyjmeme, rozdělíme na talíře. Rozmíchány škrob přimícháme do vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčka začne hned houstnout. Dochutíme ji případně solí (podle chuti i cukrem), lžicí přelijeme maso a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K takto připravenému kuřecímu masu nejlépe chutná čerstvý chléb nebo bílé pečivo.