Kuřata s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřata s majonézou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4505 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 637,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kuře, Nové koření celé, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřata s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Kuřata omyjeme, rozčtvrtíme, křídla odkrojíme, kůži stáhneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou s octem. Přidáme sůl, koření, cibuli a plátky zeleniny. |
2 | Vaříme doměkka. Hotové, vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na menší porce a potřeme majonézou. |
3 | Dáme do chladu. Podáváme s dílky citrónu a petrželí. |