Bramborová polévka s kyselým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s kyselým mlékem
Bramborová polévka s kyselým mlékem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45051 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
10 g | Kopr čerstvý |
4 dl | Mléko acidofilní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 199,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s kyselým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme je do skleněné, anebo keramické misky, zalijeme vodou, přidáme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli, osolíme a vložíme do mikrovlnné trouby, víkem misku přiklopíme, dvířka od trouby zavřeme, zapneme mikrovlnnou troubu a brambory vaříme 10 minut. |
2 | Kyselé mléko smícháme s moukou, vlijeme do vařících se brambor, zamícháme, dochutíme ještě solí, pepřem, přisypeme nasekaný kopr, vrátíme zpátky do mikrovlnné trouby a povaříme 4 minuty. |
3 | Nakonec polévku vytáhneme z trouby, necháme ji přiklopenou 2 minuty a můžeme servírovat na talíře. |
Poznámka
Výhody vaření v mikrovlnné troubě – potraviny si udržují dobrou strukturu a také chuť.