Horňácký guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horňácký guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé v chilli omáčce |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 524,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé v chilli omáčce, Kmín celý, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horňácký guláš postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vložíme omytý, osušený a na kostky nakrájený bůček, zprudka opečeme a zaprášíme mletou paprikou. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme pivem. Dusíme téměř doměkka. |
2 | Před koncem dušení přidáme česnek utřený se solí, majoránku, fazole v chilli omáčce a zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou. Vše ještě chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou bagetou nebo s topinkami.