Jednoduchý recept

Horňácký guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45052

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazole bílé v chilli omáčce
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok
100 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 429kJ
4% Sacharidy 16 g
103% Tuky 77 g
26% Sodík 525 mg
26% Bílkoviny 14 g

Horňácký guláš postup přípravy receptu:

1

V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vložíme omytý, osušený a na kostky nakrájený bůček, zprudka opečeme a zaprášíme mletou paprikou. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme pivem. Dusíme téměř doměkka.

2

Před koncem dušení přidáme česnek utřený se solí, majoránku, fazole v chilli omáčce a zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou. Vše ještě chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s čerstvou bagetou nebo s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept