Salát z cibulové nati s vejci a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z cibulové nati s vejci a smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45053 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Cibule - nať |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 189,6mg |
Draslík | 403,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z cibulové nati s vejci a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibulovou nať opláchneme, pokrájíme na nudličky, kopr rozsekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním citronové šťávy se smetanou, cukrem a solí. |
2 | V míse promícháme nať se zálivkou, poklademe vejci a posypeme koprem. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Podáváme studené.