Salát z cibulové nati se sýrem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z cibulové nati se sýrem a vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45054 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule - nať |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Majonéza |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 g | Sýr Čedar |
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 409,8mg |
Draslík | 259,8mg |
Vláknina | 702,0mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule - nať, Cukr krupice, Majonéza, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z cibulové nati se sýrem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Cibulovou nať opláchneme, pokrájím na nudličky, česnek utřeme se solí. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, cukrem a utřeným česnekem. |
2 | V míse promícháme vejce se sýrem, přelijeme zálivkou a posypeme cibulovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.