Recept

Jehněčí steaky s ořechy a liči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45065
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Česnekové máslo
1 ks Cibule červená
200 g Fazolové lusky zelené
2,5 dl Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí maso
500 g Liči
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Ořechy pekanové
1 kávová lžička Pepř zelený mletý
3 ks Šalotka
0,5 polévková lžíce Sůl
2,5 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 827kJ
18% Sacharidy 63 g
60% Tuky 45 g
23% Sodík 455 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jehněčí steaky s ořechy a liči postup přípravy receptu:

1

Jehněčí stehno odblaníme, zbavíme žilek a tučných částí. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na steaky, silné asi 2 cm.

2

Čerstvé omyté liči oloupeme. Šalotku a červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané fazolové lusky scedíme.

3

Plátky masa podélně rozkrájíme tak, že si utvoříme kapsy. Maso z každé strany osolíme, zevnitř maso potřeme česnekovým máslem. Do každého steaku vložíme 1 liči, 1 celý ořech a kolečko červené cibule. Kapsy uzavřeme párátkem, maso posypeme čerstvě pomletým pepřem.

4

V pánvi na rozpáleném oleji s máslem steaky restujeme z každé strany po 1-2 minutách dozlatova. Maso pak dáme do zapékací mísy. Do pánve přidáme 1 lžíci másla a cibuli a zpěníme. Přimícháme k ní zbylé ořechy, promícháme a směs rozprostřeme na maso.

5

V misce si v hovězím bujónu rozmícháme Maizenu a víno. Bujónem přelijeme maso, mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 210 °C přibližně 30 minut.

6

Měkké maso s šalotkou dáme na talíře (vyjmeme párátka), přiložíme k němu zbylé liči, zelené fazolky, maso přelijeme výpekem a podáváme.

Poznámka

Ke steaků podáváme bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept