Králičí maso s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí maso s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
60 g | Jogurt nízkotučný |
300 g | Králičí maso |
30 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 708,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Jogurt nízkotučný, Králičí maso, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí maso s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Porce králíka osolíme, opepříme a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Ze všech stran zprudka orestujeme, zmírníme oheň, přisypeme zeleninu s cibulí, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody a maso se zeleninou dusíme do měkka. Porce vyjmeme, k zelenině přimícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a odstavíme. |
3 | Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme jogurtovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.