Jednoduchý recept

Hovězí guláš se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4508
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Hovězí kližka
50 g Kedlubna
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
50 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 144 mg
49% Bílkoviny 27 g

Hovězí guláš se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

2

Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

3

Ke konci vaření guláše přidáme pokrájenou zeleninu, dle chutí dosolíme a společně dusíme do úplného změknutí.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb. Pokud nemáme kližku, můžeme použít plec. Abychom získali chutný a šťavnatý guláš, musíme maso podlévat častěji v malým dávkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept