Sladká cibulová zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká cibulová zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45081 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
250 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 632,9mg |
Vláknina | 544,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká cibulová zálivka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou šalotku najemno nasekáme a v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, solí a cukrem. Necháme 1 hodinu stát. |
2 | Potom do směsi po kapkách zašleháme olivový olej tak, aby zálivka byla kompaktní. |
3 | Zálivkou přeléváme saláty z listové zeleniny. |