Recept

Šunkové rizoto z divoké rýže

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45086
Kategorie: Rizota

Ingredience

250 g Anglická slanina
2 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
80 g Hrášek mražený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1,5 dl Rýže indiánská
2,5 dl Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl bylinková
450 g Šunka uzená
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 354kJ
24% Sacharidy 87 g
80% Tuky 60 g
36% Sodík 727 mg
68% Bílkoviny 38 g

Šunkové rizoto z divoké rýže postup přípravy receptu:

1

Červenou masitou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme je, vyčistíme od zrníček. Polovinu červené papriky pokrájíme na tenké proužky, polovinu na malé kostičky. Chilli papričku posekáme nadrobno. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek s cibulí pokrájíme nadrobno.

2

Rýži velmi důkladně promyjeme a necháme v sítu okapat. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, osmahneme a chvíli, asi 1 minutu, restujeme. Přilijeme vodu, vmícháme bylinkovou sůl a rýži dusíme pod pokličkou. Zhruba po 13 minutách rýži odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít.

3

V pánvi si rozpustíme slaninu, přidáme k ní šunku, papriku pokrájenou na kostičky, chilli papričku a smažíme dozlatova.

4

Do hotové rýže zamícháme usmaženou slaninu se šunkou, mražený zelený hrášek, který jsme si propláchli v sítu pod tekoucí vodou.

5

Rizoto dochutíme solí, porce ozdobíme kroužky červené papriky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept