Recept

Majonéza s vejci a hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45087

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
200 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 235kJ
0% Sacharidy 2 g
75% Tuky 56 g
7% Sodík 136 mg
14% Bílkoviny 8 g

Majonéza s vejci a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky propasírujeme, smícháme s hořčicí, bílky použijeme pro přípravu jiného pokrmu.

2

Do rozetřených žloutků postupně vmícháme olej, poté přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.

3

Tato majonéza se hodí k zeleninovým salátům.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept