Majonéza s vejci a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza s vejci a hořčicí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45087 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
200 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 689,9mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 81,6mg |
Vláknina | 92,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza s vejci a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky propasírujeme, smícháme s hořčicí, bílky použijeme pro přípravu jiného pokrmu. |
2 | Do rozetřených žloutků postupně vmícháme olej, poté přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. |
3 | Tato majonéza se hodí k zeleninovým salátům. |
Poznámka
Podáváme studené.